Line dance – Hur du klär dig

Att dansa line dance är ett väldigt bra sätt att ha kul med sina vänner och träffa nytt folk på. Men om du aldrig har gjort det förr, så kanske du inte vet hur du ska klä dig. Som tur är så har du stora valmöjligheter, från cowboyboots till kjolar som virvlar. Nyckeln till detta är piffa upp det med en västernstil utan att det ser överdrivet ut.

Instruktioner:

  1. Börja med de rätta skorna. Ta på dig ett par cowboyboots om du har några. Fransiga boots i mockasin är ett bra alternativ om du inte har de typiska västern kängorna. Du kan även köpa särskilda skor för line dance, som är gjorda av Topline, som är snörade och har en liten klack. De skorna är en bra investering om du dansar line dance ofta.
  2. Ta på dig dina favoritjeans. Byxor i denim med västerndetaljer är även ett bra val. Kvinnor borde ha en kjol som rör på sig när de snurrar runt. Fransigt läder är alltid ett säkert val. Ett lite roligare alternativ är att skaffa en flamencoklänning i västernstil för det lilla extra!
  1. När du väljer ut en skjorta så var inte rädd att använda en med fransar! Klassiska cowboyskjortor som Brookes & Dunn är alltid ett bra alternativ. Kvinnor som har kjol på sig kombinerar oftast detta med en bondeliknande top. Om du känner att du redan överdrivit lite med västernstilen med allt annat du har på dig, så är en enkel vit skjorta lika bra.

  1. Som pricken över i:et, ta på dig en cowboyhatt om du har en! Ett annat alternativ är bandanas som du kan knyta runt din nacke eller ditt huvud.
  2. Ta på dig några accessoarer, så som ett bälte i cowboystil runt om höfterna. Se till att bältet har ett stort spänne i västerntema. Kvinnor kan ha på sig stora, dinglande örhängen med en Tex Mex stil – men om de har långt utsläppt hår, så är det rekommenderat att hålla sig till små örhängen då dinglande örhängen och hår kan lätt trasslas ihop av allt snurrande.